Razumijevanje sirutke proteina za bodybuilding

Bodybuilding je kombinacija fizičkog rada, adekvatnog odmora i zdrave prehrane. Potonji je dostupan jedući pravu vrstu hrane koja će vam dati dovoljno hranjivih tvari. Uobičajena je praksa za entuzijaste tjelovježbe da koriste dodatke za povećanje prednosti redovitog režima vježbanja. Jedan od najvažnijih spojeva u tijelu je protein. Ona je odgovorna za niz bioloških funkcija, uključujući rast stanica i popravak. Budući da je cilj bodybuildera povećanje mišićne mase, oni izvode vježbe koje su dizajnirane za postizanje tog cilja. Međutim, kad god bodybuilderi podižu teške utege, u mikroskopu se javlja mišić. Jedini trenutak kada će mišići rasti veći kad se ove mikro-suze liječe. Iz tog razloga, korištenje dodataka bjelančevinama važan je aspekt u bodybuildingu.

Protein sirutke bodybuildingu koji je formuliran tako da osigura dovoljnu količinu proteina u tijelu. Da biste dobro razumjeli sirutku, pokušajte pogledati njezinu najvažniju komponentu: protein sirutke. Samo po sebi, sirutka je nusprodukt u proizvodnji sira. Krastavci proizvedeni od sirutke za sirenje oslobađaju sirutku kada su međusobno nagomilani i izrezani. Dodatak proteina sirutke koristi sirutku kao sirovinu. Najbolja stvar o dodatku sirutke je da uključuje četiri glavne klasifikacije proteina plus šest manjih oblika proteina.

sirutke

Općenito postoje tri vrste formulacija koje se koriste u dodatcima proteina sirutke. Prva sadrži puno bioaktivnih spojeva, ali koristi koncentrat niske koncentracije masti. Preostala dva oblika dodataka sirutke koje su komercijalno prodane i prisutne na tržištu lako se metaboliziraju hidrolizati i izolati koji imaju 90% sadržaja bjelančevina.

Kada tražite pravu dodatke proteina sirutke koji će vam pomoći u postizanju montera i više mišića, trebali biste razmotriti sljedeće čimbenike:

efikasnost

Odaberite marku dodataka sirutke koji će vam dati najbolju vrijednost za svoj novac provjerom sadržaja proteina. Potonji se obično nalazi na naljepnici tiskanog proizvoda i prijavljuje se u gramima po obroku. Budite oprezni nekim proizvodima koji mogu biti stvarno jeftini, ali sadrže više punila poput šećera. Da biste dobili najviše iz bjelančevina u popravljanju i izgradnji mišića, možete se odlučiti za dodatke sirutke u čistom obliku. Nedostatak je ipak pricier od ostalih proizvoda od sirutke. Osim proteinskog sadržaja, učinkovitost dodataka sirutke također se mjeri u brzini isporuke željenih rezultata.

sigurnosni

Sigurnost proizvoda je prioritet jer ne biste htjeli ugroziti svoje zdravlje uzimanjem proteinske produkte proteina koji sadrže sastojke koji imaju neželjene nuspojave. Samo u slučaju da imate zdravstvenih problema, preporučujemo da najprije provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja dodataka sirutke. Osim toga, odaberite marku dodataka sirutke koja je testirana na kvalitetu i sigurnost.

sirutke

Ukus

To možda nije jedna od prvih stvari na koje biste se mogli sjetiti kada tražite dodatak sirutke. Međutim, s obzirom na okus bi bilo vrijedno jer ne biste željeli imati cijeli čaš od dodataka sirutke s nepodnošljivim okusom. Postoje jeftini proizvodi od sirutke koji koriste ukusne opcije poput kolačića i kreme, kao i voćnih okusa.

Cijena

Većina proizvoda proteina sirutke je pristupačna, ali možete uštedjeti više ako kupite u većim spremnicima. Cijena povoljne hrane može varirati i zbog čimbenika kao što su sastojci, dostupnost i potražnja.